perjantai 24. maaliskuuta 2017

Vuosipäivä

Tänään on pienimuotoinen merkkipäivä, sillä päivälleen vuosi sitten kannoimme muuttokamat upouuteen kotiimme. Oli siinä haastetta kerrakseen, kun raksan loppurutistuksen vuoksi pakkaaminen jäi viime tinkaan ja muuttopäivän aamuna toinen lapsista oksentaa vähän ennen muuttomiesten saapumista. Muistamme varmasti vielä pitkään miten raskas puristus oli saada kaikki tavarat muutettua ja vuokrakämppä siivottua määräajassa. Onneksi siitäkin selvittiin eikä aikeissa ole enää muuttaa tästä kodista ainakaan niin pitkään kuin lapset asuvat kotona, jos senkään jälkeen.

Takaraivossa hieman toki kutkuttelee ajatus talon rakentamisesta kahden aikuisen tarpeisiin "sitten joskus", kun siirrytään vuosien kuluttua uuteen elämänvaiheeseen. Tämä kotimme on myös suunniteltu siten, että pohja mahdollistaa muuntelun elämäntilanteen mukaan, joten tarvetta muutolle ei tuostakaan näkökulmasta ole. Lasten poismuuttaessa yläkerran kaksi pientä makuuuhuonetta voidaan yhdistää väliseinä purkamalla ja nykyisen makuuhuoneemme muuttaa vaikkapa ruokailuhuoneeksi, jolloin yläkerran olohuonekäyttöön vapautuisi enemmän tilaa.  Nähtäväksi jää haluammeko siinä vaiheessa asua omakotitalossa vai olisiko esimerkiksi kiva huoneisto Helsingin keskustan tuntumassa houkuttelevampi vaihtoehto ravintoloiden ja harrastusmahdollisuuksien lähellä.

Olen pyrkinyt muuton jälkeen päivittämään blogia noin kerran kuukaudessa. Koska aktiivisin rakentamisen vaihe on takana, tulee pitkälti rakentamisaikaan keskittyvään blogiinkin ymmärrettävästi kirjoiteltua jatkossa entistä harvemmin. Muutamia raksa-aiheisia puristuksia tulee saada tehtyä vielä ennen loppukatselmusta, mutta onneksi näiden hoitamiseen on vielä useampi vuosi aikaa ennen kuin taloa voidaan pitää virallisesti valmiina. Niistä kirjoittelen mahdollisesti satunnaisesti sen mukaan, miten asiaa ja intoa riittää. Samaten HSY-asia etenee käräjäoikeuteen ja lopputuleman haluan jakaa täällä blogissakin, kun päätös aikanaan sieltä saadaan. Pääpaino projektimme kuulumisissa siirtyy kuitenkin hiljalleen Instagramin puolelle, jonne jaan vähän useammin lähinnä sisustukseen keskittyviä kuvia jatkossakin.


Auringonlasku oman kodin ikkunasta.

1 kommentti:

  1. hei, Ei liity tähän aiheeseen. Sinulla oli kirjoitus tosta trampoliinin kokoamisesta. Ostettiin samanlainen. Kumminpäin maton kuuluu tulla :) ?

    VastaaPoista